11. 4. 2018

Napsal Jiří Dvořák.

Krizová situace: Nenaplněný výbor a kontrolní komise pro období V./2018 - V./2021

s končícím mandátem výboru a kontrolní komise, někteří členové odstoupili. V současné době není naplněn stav výboru ani kontrolní komise pro další období V./2018 - V./2021.
 
Prosím, především vlastníky, kteří trvale v areálu bydlí, aby nabídli svoje aktivní členství na post člena nebo náhradníka výboru nebo kontrolní komise. (Jednání během roku sice zahrnují řešení pracovních otázek, ale nese se ve společenském duchu, které zatím nikoho psychicky nezničilo). Žádné zástupce ve výboru nemá blok 1184 a 1185. Případné návrhy prosím zaslat nejpozději do 17. 4. 2018, aby je bylo možné zapracovat do jednání Shromáždění, které se bude konat 23. 5. 2018. 
 
V případě, že nebude výbor ani kontrolní komise pro další mandátní období naplněn:
 
  • navrhnu na jednání výboru s novým mandátem:
Pozastavení plánovaných aktivit a nadále řešení pouze havarijních situací a jiných pouze nezbytných úkonů pro provoz Společenství vlastníků.
 
  • navrhnu na jednání Shromáždění vlastníků:
a) Navýšení odměn pro členy výboru a zavedení odměn pro členy kontrolní komise z důvodů zvýšení motivace ke členství a pro možnost najímaní externích pracovníků do zaměstnaneckého poměru pro naplnění početního stavu členů ve výboru a kontrolní komisi,
 
b) Navrhnu postupovat dle Stanov, článku V., odst. 12:  

"Nemá-li volený orgán dostatečný počet členů potřebný k rozhodování, jmenuje na návrh toho, kdo osvědčí právní zájem, chybějící členy soud na dobu než budou noví členové povoláni postupem určeným v zakladatelském právním jednání; jinak soud jmenuje právnické osobě opatrovníka, a to i bez návrhu, kdykoli se o tom při své činnosti dozví."

 

V případě zájmu o členství ve výboru nebo kontrolní komisi jsem ochoten podat předem informace osobně nebo na telefonním čísle 728538024.